Szabályzat
Procedura de evaluare si selectie a proiectelor
Fluxul procedural va fi in urmatorul modalitate:
Incepand cu data semnarii deciziei de finantare al SDL de catre GAL: angajarea personalului GAL, elaborarea si pregatirea ghidurilor solicitantului, fiselor de lucru, procedurilor de lucru, formularelor legate de masurile din SDL, animarea teritoriului:
elaborarea si pregatirea de materiale promotionale (inclusiv materiale mass-media) a masurilor din SDL, intalniri de promovare in fiecare UAT partenera, lansare apel de selectie proiecte si primirea proiectelor, verificarea conformitatii si eligibilitatii proiectelor, selectia intermediara si finala a proiectelor (incluzand si perioada de contestatii), depunerea proiectelor de catre GAL la OJFIR, activitati de informarea beneficiarilor privind derularea corecta a proiectelor, elaborarea si pregatirea de materiale informative despre implementarea SDL, intalniri de informare in fiecare UAT partenera, primirea si verificarea cererilor de plata al beneficiarilor – activitate continua, in functie de necesitate, elaborarea si pregatirea de materiale informative despre implementarea SDL, monitorizarea proiectelor depuse.
Selectia proiectelor se va realiza cu aplicarea regulii dublului cvorum respectiv pentru validarea voturilor, vor fi prezenti cel putin 50% din Membrii Comitetului de Selectie, din care peste 50% vor fi din mediul privat si societate civila.
Concomitent publicarii Raportului de selectie intermediar solicitantii vor fi instiintati in scris despre rezultatele evaluarii proiectelor si despre modul si perioada dreptului de contestatie.
In caz de contestatii acestea vor fi prezentate Comisiei de Solutionare a Contestatiilor, alcatuit din min. 7 membrii al parteneriatului GAL, nominalizat de catre Consiliul Director (altii decat membrii Comitetului de selectie, respectiv membrii supleanti ai Comitetului de selectie) in care peste 50% vor fi din mediul privat si societatea civila.
Comisia de solutionare a contestatiilor va lua decizia finala si va elabora Raportul final de selectie care va fi publicat si solicitantii in cauza vor fi notificati despre rezultatul final.
Atributiile Managerului de proiect – Gestionarea, monitorizarea, evaluarea si controlul implementarii SDL. Are rolul de a asigura conducerea, organizarea si functionarea organizatiei cu eficienta maxima.
Atributiile Animatorului – Pregatiresa si prezentarea materialelor informative. Contribuirea la activitatile de comunicare si informare destinate locuitorilor si actorilor implicati in dezvoltarea teritoriului in legatura cu buna functionare a GAL si implementarea tuturor actiunilor din cadrul SDL. Sprijinirea cu informatii despre apelul de selectie pe potentialii beneficiari.
Resp. de monitorizare va avea urmatoarele atributii principale: contribuirea la atingerea scopurilor asociatiei, in special pentru implementarea cu succes a activitatilor programului LEADER in primul rand cele legate de monitorizarea proiectelor depuse si monitorizarea implementarii strategiei.
Resp. cu verificarea, evaluarea si selectia proiectelor va contribui la atingerea scopurilor Asociatiei, in special pentru implementarea cu succes a activitatilor programului LEADER: verificarea conformitati, a eligibilitatii si selectia cereriilor de finantare.
Pentru evitarea posibilelor conflicte de interese ce pot aparea pe parcursul implementarii SDL, GAL respecta prevederile OUG Nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora.
1.1 Tabel cu componenta Comitetului de Selectie:
Membrii Publici: Titulari si Supleanti
Membrii Privati: Titulari si Supleanti
Membrii ONG: Titulari si Supleanti