Teritoriul acoperit de SDL

Cătălina
Comuna Cătălina se aşează lângă oraşul Târgu Secuiesc din partea dreaptă a râului Negru. Comuna a fost denumită după patronul bisericii medievale Sfânta Cătălina.

Zăbala
Zabala este un sat în partea de est a judeţului Covasna, în Depresiunea Târgu Secuiesc. Reşedinţa comunei Zabala.
Numele Comunei vine din substantivul Zăbala.

Ojdula
Ojdula este un sat în partea de est a judeţului Covasna, la poalele vestice ale munţilor Vrancei.
După explicaţia tradiţiei populare, comuna a fost denumită după numele moşiei unui secui.

Ghelinţa
Ghelinţa este o comună din judeţul Covasna. Cuprinde 2 sate: Ghelinţa (reşedinţa) şi Harale, satul dogarilor. În trecut, pe teritoriul comunei se exploata petrol.
Numele Comunei vine din cuvântul Coloana.

Turia
Localitatea Turia este situată pe valea pârâului cu acelaşi nume, la o altitudine de 595 m, în partea anterioară a munţilor Bodoc, Ciomat şi Turiei, pe drumul judeţean 113, Târgu Secuiesc – Bixad.

Cernat
Cernat este o comună în judeţul Covasna. Cuprinde 3 sate: Cernat (reşedinţa), Albiş, Icafalău.

Sânzieni
Sânzieni este un sat în Depresiunea Târgu Secuiesc, pe valea Caşinului. Este reşedinţa comunei Sânzieni.
Activitatea de bază a locuitorilor acestui sat este agricultura (cultivarea cartofului şi cerealelor) şi creşterea animalelor. Un rol important în economia acestei localităţi îl au şi exploatarea şi prelucrarea primară a lemnului, morăritul, panificaţia şi comerţul.

Poian
Localitatea Poian este situată în partea nord-estică a judeţului, la poalele Munţilor Bodoc, pe Drumul Judeţean 114, Târgu Secuiesc – Lemnia.
Activitatea de bază a acestei localităţi este agricultura (cultivarea cerealelor, cartofului), creşterea animalelor, dar şi cioplitul pietrei, o îndeletnicire mai veche a meşterilor locali.

Breţcu
Breţcu este un sat în partea de est a judeţului Covasna, în Depresiunea Târgu Secuiesc, pe valea omonimă. Aparţine de comuna Breţcu.
Economia localităţii se bazează pe industria de confecţii, industria de exploatare şi prelucrarea primară a lemnului, pe activitatea comercială, dar şi pe agricultură şi creşterea animalelor.

Lemnia
Localitatea Lemnia este situată în nordul judeţului, pe cursul inferior al pârâului cu acelaşi nume, în partea sudică a Munţilor Nemira, pe DN11, Braşov – Târgu Secuiesc – Bacău.
Economia localităţii se axează pe industria de confecţii, industria alimentară (abator de prelucrare a cărnii), exploatarea şi prelucrarea primară a lemnului, dar în principal pe agricultură şi creşterea animalelor.

Mereni
Mereni este o comună în judeţul Covasna. S-a desprins în 2004 din comuna Lemnia. Cuprinde 2 sate: Mereni (reşedinţa) şi Lutoasa.

Estelnic
Estelnic este o aşezare care se situează în partea nord-estică a fostului scaun secuiesc „Kézdi” şi al judeţului Covasna de azi, la poalele Carpaţilor Orientali, partea de jos întinzându-se într-o câmpie joasă, iar cea de sus într-o vale păduroasă îngustă.

Târgu Secuiesc
Orașul Târgu Secuiesc este orașul cel mai estic al Bazinului Carpatic cu majoritate maghiară, este centrul Scaunului Kézdi, un municipiu din judetul Covasna. Este un oraș fermecător în valea Râului Negru. In anul 1849 a fost unit cu satul component al orasului, numit KANTA. Pe plan administrativ, are ca sate componente: Lunga, Ruseni, Tinoasa si Sasausi.